Okulumuzun Tarihçesi

07.05.2013 1726

  Okulumuz İzmir-İstanbul karayolu MANİSA/Saruhanlı-Akhisar arasında 2 km içerde solda yer almaktadır. Manisa'ya 30, Saruhanlı 'ya 15 km uzaklıktadır.

        

        Okulumuz, 1949 yılında eğitim öğretime açılmış olup öğrenci sayısının artması nedeniyle 1989 yılında şu an da A blok olarak kullanılan 2 derslikli bina yapılmıştır. 1998 yılında sekiz yıllık zorunlu eğitime geçilince  2001 yılına kadar II. kademe öğrencileri İshakçelebi Şht. H.Koşar İlköğretim Okulu'na taşınmıştır. 2001 yılında muhtarlığa ait düğün salonu üçe bölünüp dersliğe dönüştürülmüş ve okulumuz ilköğretim okulu hüviyeti kazanmıştır.2007 yılında B blok ve C blokta( Bina Muhtarlığa ait)çatlakların giderek artmasının bildirilmesiyle İl MEM tarafından incelemesi yaptırılmış ve dışarıdan hizmet alımı yöntemi ile depreme dayanıklılık incelemesinin yaptırılması; gerekiyorsa depreme dayanıklı hale gelmesi için takviye projelerin hazırlanmasının gerekliliği ve bu çalışmalardan sonra kullanılmasının deprem güvenliği ve teknik açıdan uygun olacağı kanaatine  varılmış;ama 2009 yılına kadar herhangi bir işlem yapılmamış.

          

        2009 yılında İl MEM'in deprem güçlendirmesi ekonomik olmayan binaların yıktırılması talebine ilişkin teknik raporun Manisa İl Özel İdaresi İl Encümenince incelenmesi sonucu binaların kullanımının can ve mal güvenliği açısından uygun görülmediği ve deprem güçlendirme ve büyük onarım maliyetlerinin aynı alana sahip benzer özelliklerdeki bir yapının yeniden yapım maliyetine oranının yüksek olacağı değerlendirilip mahalli imkanlarla binaların yıktırılmasına karar verilmiş; 2012 yılına kadar herhangi bir işlem yapılmamış

 

        2012 yılında 6287 sayılı kanun gereği okulumuz ilkokul-ortaokul bir arada belirlenmiştir.İlkokul/Ortaokul aynı yerde 4 blok binada Eğitim-Öğretime devam etmiş.İl MEM'in yıkım kararı  olan binalarda eğitim-öğretim hizmeti verilmeyeceği kararı gereği, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı II. Dönem başı kurumlarımızın Nuriye İlköğretim Kurumları binasına taşınması ve taşımalı eğitime geçilmesi kararı alınmış; ama veliler,köylüler birlik olup çocuklarını göndermeyerek direniş göstermişler. Yetkililerin uzlaşmacı tavrıyla çelik yapım prefabrik ek bina( iki derslik ve öğretmenler odası)yapma sözü verilmiş ve ilkokul mevcut iki derslikli binada ikili eğitim-öğretime geçmiş; ortaokul ise Nuriye İlköğretim Kurumları binasında şartlı taşımalı/normal eğitim-öğretime geçmiş. Ek binanın kısa sürede yapılması(25 Şubat-28 Mart)sonucu 08/04/2013 tarihinden itibaren kendi binasında(dört derslik) ikili eğitim-öğretime geçmiştir.

         

        Ortaokul öğrencileri 2014-2015 eğitim-öğretim yılında İshakçelebi Ortaokulu'na  taşımaya alınmıştır. İlkokul da birleştirilmiş sınıf uygulamasına geçmiştir. Bünyesindeki mevcut iki binada 4 derslik, 1 Müdür Odası, 1 Öğretmenler Odası mevcuttur. 1 Müdür Yetkili Öğretmen,  1 Öğretmen, 1 hizmetli(TYP Çalışanı), 28 öğrenciyle iki derslikte 1,2 ve 3,4 sınıflar- hizmet vermeye devam ediyor.